Mindvinter i JoY Chokoköket

Nu har jag påbörjat spurten inför julen. I Sonjas delikatessbutik i Ekenäs kan man redan nu köpa chokladplattor och tryffel, jag ska vara med på rekoutdelningen i Ekenäs första gången den. 7.12, under Ekenäs gamla julmarknad är jag med det glada gänget i Naturum och den 21.12 är jag med på Rekoringen igen. Vad jag förstod måste whiskeytryffeln vara starkare för den finländska finsmakaren så jag får hälla i whiskey mera frikostigt nu när jag gör dem igen.

 

 

Lingonpralinen ska ingå i den nya “Sött och surt” lådan och diamanterna i “Fyra diamanter”. De blir fyllda med salmiak, smörbrynt kola, ruby och mint.

Det är mycket som ska klaffa när man producerar matprodukter med importerade råvaror. Nu kan jag inte få tag på den goda ekologiska madagaskarchokladen så en del av chokladprodukterna kommer att lagas av Peruansk ekologisk choklad.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s