Blog

Skörd & choklad
Featured Post

Kom med och skörda bär, frukt, örter och nötter och gör praliner

RekoSkolans nya satsning 2022 är workshops där vi skördar bär, frukt, nötter och örter och av skörden lagar vi fyllningar till pralinerna.

Workshops ordnas kontinuerligt från sommaren 2022.

Latest Posts

Pralinworkshop i Provence

På andra dagens chokladworkshop i Uzes regnade det så det var en perfekt dag att spendera tiden med att experimentera med nya lokala smaker. Vi lagade praliner fyllda med lakritskola, fikon och mandel, mandelnougat, lokalt vin och ros med vanilj.

Slow resa till Frankrike: Havsruda i Cassis

På fredagar och onsdagar är det torgdagar i Cassis på Côte d’Azur och till vår glädje hittade vi också några fiskare som kom in i hamnen medan vi satt och drack vårt morgonkaffe med (världens godaste) croissant. Efter att ha slagit upp 15 olika fisksorter i översättningsprogrammet fastnade jag för havsruda. Fiskarna hade fångat bara…

Pralinworkshop i Provence

Första workshoppsdagen i Uzes. Vi lagade praliner med ros, timjan och nektarin, plommon och lokalt sött vin. Så roligt få använda lokala råvaror. Uzes torg är ett av de största i Pont de Gard regionen.

Slow resa till Frankrike: Baden-Baden en stad med liv

Dag 2. Vi blev glatt överraskade av det livliga folklivet både på kvällen och dagen i Baden-Baden. Staden hade en skön lugn puls, maten var utsökt och servicen på topp. En verklig slow travel pärla. På resan ner var 1a klass nästan samma pris som andra så vi skämde bort oss och njöt av första…

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Follow Me

Get new content delivered directly to your inbox.

Advertisement