Reko-praliner

Litet om pralinerna

Jag strävar efter att skapa ett företag med hållbarhet som genomgripande tema. De flesta pralinerna är glutenfria men jag kan inte lova att det inte finns spår av gluten i pralinerna. Många är  helt nöt- och mandelfria men jag kan inte heller där lova att det inte innehåller spår av nötter eller mandel. De flesta praliner är helt laktosfria men ibland innehåller mjölkchokladen jag köper in komjölk med laktos. Det finns inga ägg i mina praliner och jag använder bara naturliga färgämnen. Du kan fråga om du vill veta mera detaljerat vad vilka ingredienser det finns i de olika pralinerna.

Praliner på beställning

Några av de praliner jag tillverkar på beställning.

NOUGAT – MED FLINGSALT

Askar: 6 st praliner 8 € / 12 praliner 15 € 

nougat salt

Nougat gör jag genom att rosta mandlar, mixa dem till ett mandelsmör och lägga till mörk- eller mjölkchoklad.  Nougat av mörkchoklad  är vegan.


Ekenäs egen pralin – ETT EKOLLON

Askar: 6 st praliner 8 € / 12 praliner 15 € 

Vår lilla ort till ära har jag tagit fram en ekollonpralin fylld med rostad mandelnougat. Nougat gör jag genom att rosta mandlar, mixa dem till ett mandelsmör och lägga till mjölkchoklad.


Fyllda praliner med:

Mint, mocka med konjak, ren chokladtryffel, havtorn, smörbrynt kola eller julkrydda.

            Askar: 4 praliner 8€ / 6 praliner 10 € / 12 praliner 20 € / 15 praliner 25€

Större lådor enligt beställning.


mexikansk drickchoklad 70 g (vegan)

Påse: 4,50 €

Chokladknapparna blir när de tillsätts i havre-, soja- eller komjölk en  drickchoklad med inspiration från Mayafolkets xocolatc. Kakaofrukten användes först enbart som en dryck av folk i mellan- och Sydamerika för över 4000 år sen. Jag skriver litet mera om detta på bloggen .

IMG_4259


Mexikansk drickchoklad på pinne

4 pinnar i en påse 5€

Pouring cocao Mexiko kvinna

En Aztec kvinna gör skum genom att hälla kakao mellan två kärl. Wikipedia

*****

Det finns också gåvokort

Advertisement