Slow-resa och mat-workshop i Frankrike!

Jag drömmer redan om praliner fyllda med lokalt odlade mandlar, konjak, lavendel, timjan och champagne som vi avnjuter med ett vin från den lokala vingården efter en grann medelhavsinspirerad vegetarisk måltid. Kom med och dröm!

Vi planerar en reko workshop i södra Frankrike (på plats ca 25.9 – 3.10) i form av en kombinerad vegetarisk matlagnings- och pralinkurs blandat med matutflykter i området.

Inspirerade av vad södra Frankrikes har att erbjuda när det gäller lokala produkter kommer vi att dyka in i dofter, smaker och synintryck. Våra värdar Anna och Régis känner väl till området dit de flyttade från Sverige för 6 år sen. Règis, som är kock, är från Frankrike och Anna är från Sverige. De håller vegetariska matkurser, gör catering och serverar vegetarisk lunch i sin foodtruck i staden Alés.

Vi kommer att bo i Uzes nära Avignon. Vi lagar vår egen medelhavsinspirerad vegetarisk mat under två workshopsdagar och under två dagar blir det choklad-workshop då vi också gör pralin-fyllningar av lokala råvaror. Vi planerar också utflykter till kusten för att njuta av den havsnära maten och kulturen med slow-mat utflykter och vandringar i området och naturligtvis en picknick vid medelhavet. Flera av oss planerar att åka tåg åtminstone dit.  Planen är ännu rätt lös men klarna så småningom och beroende på hurdant intresset är bland deltagarna. 

Vi reser från Köpenhamn med tåg (interailbiljett rekommenderas) men den som inte har tid med en tågresa  kan naturligtvis ta sig till Marseilleområdet på annat sätt. Själva resan tur/retur ordnar vi inte men vi hjälper gärna med det praktiska också runt tågresan och övernattningar. Planerat datum för vistelsen i södra Frankrike är öppen. Den som åker på slow-travel med tåg och vill uppleva några städer på vägen under resan får räkna med ca 12 dagar tur och retur Köpenhamn.

Vill du hänga med watch this space och ta kontakt om du vill göra intresseanmälan eller höra mera om resan!