Uppskjutet pga Corona! Slow-resa och mat-workshop i södra Frankrike

 

Ser fram emot denna resa sen när vi kan resa igen…..

Jag drömmer redan om praliner fyllda med lokalt odlade mandlar, konjak, lavendel, timjan och champagne som vi avnjuter med ett lokalt vin från den lokala vingården och medelhavsinspirerad vegetarisk mat. Kom med och dröm!

Vi planerar en reko workshop i södra Frankrike i form av en kombinerad vegetarisk matlagnings- och pralinkurs blandat med matutflykter i området.

Inspirerade av vad södra Frankrikes har att erbjuda när det gäller lokala produkter  kommer vi att dyka in i dofter, smaker och synintryck. Våra värdar Anna och Régis känner väl till området dit de flyttade från Sverige för 3 år sen. Règis, som är kock, är från Frankrike och Anna är från Sverige. De håller vegetariska matkurser, gör catering och serverar vegetarisk lunch i sin foodtruck tre gånger i veckan i staden Alés.

Vi kommer att bo i området runt Alés där vi hyr ett hus där vi planerar att vara fem dagar. Vi lagar vår egen medelhavsinspirerad vegetarisk mat under 3 workshopsdagar och två dagar lagar Anna och Règis ett mål mat om dagen åt oss. Två dagar planerar vi att vara närmare medelhavet och njuta av den havsnära lokala maten och kulturen.

Förutom slow-mat utflykter i det lokala området runt Alés och kanotutfärd, vandringar, picknick vid medelhavet och vid blommande lavendelfält planerar vi att under tågresan Köpenhamn tur och retur göra uppehåll för att uppleva lokal mat och kultur i den lilla västfranska staden Cognac, njuta av praliner i choclolatier i Lyon, kolla på rekoprojekter Darwin i Bordeaux med övernattning, lunch i Nimes, middag med övernattning i Paris och stadsvandring med middag i både Hamburg och Amsterdam.

Vi kommer att ordna infoträff på RekoSkolan men det går bra att följa planeringen här på hemsidan också. Vi reser från Köpenhamn med tåg men den som inte har tid med en tågresa (interailbiljett rekommenderas) kan naturligtvis ta sig till Marseilleområdet på annat sätt. Själva resan tur/retur ordnar vi inte men vi hjälper gärna med det praktiska också runt tågresan och övernattningar. Planerat datum för vistelsen i södra Frankrike är öppen. Den som åker på slow-travel med tåg och vill vara med om upplevelserna under resan får räkna med ca 12 dagar tur och retur Köpenhamn.

Vill du hänga med watch this space och ta kontakt om du vill göra intresseanmälan eller höra mera om resan!