Reko-praliner

vårens rekopraliner är här!

Ni kan beställa praliner direkt från mig eller komma till en rokoutdelning i Ekenäs eller Karis där jag är med ibland.  Nu finns det JoYChokopraliner på Café Schjerfbeck på Rådhustorget, Salladscafé Papaya och i Melles hälsoshop på Kungsgatan i Ekenäs.  I slutet på maj kommer Kuura Cider och Backers Bakers att ha specialdesignade praliner till försäljning i Fiskars.  Mera info snart.

Litet om pralinerna

Jag strävar efter att skapa ett företag med hållbarhet som genomgripande tema. De flesta pralinerna är glutenfria (förutom några av de vegan där jag använt havregrädde) men jag kan inte lova att det inte finns spår av gluten i pralinerna. Många är  helt nöt- och mandelfria men jag kan inte heller där lova att det inte innehåller spår av nötter eller mandel. De flesta praliner är helt laktosfria men ibland innehåller mjölkchokladen jag köper in komjölk med laktos. Det finns inga ägg i mina praliner och jag använder bara naturliga färgämnen. Du kan fråga om du vill veta mera detaljerat vad vilka ingredienser det finns i de olika pralinerna.

 

 

Uggla

IMG_4943

Ugglan är 16 cm stor och är gjord på 70% choklad och är fylld med 4 små mandelnougatägg. Finns som veganalternativ.

En uggla med 4 ägg: 8 € 

JoYChoko favoriter i repris 4 st, 6 st eller 8 st i ask

Smörbrynt kola – En vitchokladpralin fylld med gammaldags smörbrynt kola – samma som “Jorden” i Himmel och Jord asken (se nedan) men enklare och därmed billigare.

Hallon salmiak

Salmiak-hallon – En kombination som blivit en favorit.

Askar: 4 st praliner 7€ / 6 st praliner 10€. 12 praliner 18€.

Det går naturligtvis att bland i av följande praliner också och då justerar jag priset enligt deras pris.

Ekenäs har fått en egen pralin!

Vår lilla ort till ära har jag tagit fram en ekollonpralin fylld med rostad mandelpraliné. Praliné gör jag genom att rosta mandlar, mixa dem till ett mandelsmör och lägga till mörk- eller mjölkchoklad.  Ekollonen av mörkchoklad  är vegan.

Askar: 6 st praliner 8 € / 12 praliner 15 €

Hasselpraliné med havssalt

nougat salt

Mörk choklad och några flingor havssaltet ger tillsammans med de rostade hasselnötterna en spännande kombination av söt och salt. Vegan.

Askar: 6 st praliner 8€ / 12 praliner 15€.

mellan himmel och jord

Denna fyrväppling är också en produkt som uppskattas och kommer därför att finnas med i vårsortimentet.  De är inspirerade av jorden, solen, himlen och havet.

Jorden innehåller en smörbrynt kola, havet en svalkande mintfyllning, solen en värmande ingefärsfyllning och himlen är fylld med en saltig salmiaksfyllning. Det finns en ask med fyra praliner och en med åtta praliner – således en av varje. Det går också att skräddarsy denna ask om någon av pralinerna är favorit!

IMG_3975

Askar: 4 st. 10€ / 8 st. 19€

 

praliner på xylitol just nu

Jag experimenterar med xylitol just nu och kan erbjuda en låda på t.ex 4 praliner med  skal av 70% reko-choklad och xylitol som enda sötningsmedel.

Askar: 4 st. 6 €

 

chokladplattor 40g

Nu kan man också beställa chokoplattor (40g).  Det finns en ren mjölkchoklad, en med frystorkade hallon och en med mjölkchoklad och havssalt, en mörk med 70% choklad från Madagaskar och en mörk med pekannötter och russin (båda vegan) och en med mörk xylitolchoklad (vegan). Berätta om din favorit så kan jag också göra den på beställning! Kanske det blir en ny favorit.

IMG_4135

En platta: 3,50

mexikansk drickchoklad 70 g (vegan)

Påse: 4,50 €

Chokladknapparna blir när de tillsätts i havre-, soja- eller komjölk en  drickchoklad med inspiration från Mayafolkets xocolatc. Kakaofrukten användes först enbart som en dryck av folk i mellan- och Sydamerika för över 4000 år sen. Jag skriver litet mera om detta på bloggen .

IMG_4259

 

 

 

Pouring cocao Mexiko kvinna

En Aztec kvinna gör skum genom att hälla kakao mellan två kärl. Wikipedia

*****

Det finns också gåvokort

 

 

Advertisements