Reko-praliner

 

Litet om pralinerna

Jag strävar efter att skapa ett företag med hållbarhet som genomgripande tema. De flesta pralinerna är glutenfria men jag kan inte lova att det inte finns spår av gluten i pralinerna. Många är  helt nöt- och mandelfria men jag kan inte heller där lova att det inte innehåller spår av nötter eller mandel. De flesta praliner är helt laktosfria men ibland innehåller mjölkchokladen jag köper in komjölk med laktos. Det finns inga ägg i mina praliner och jag använder bara naturliga färgämnen. Du kan fråga om du vill veta mera detaljerat vad vilka ingredienser det finns i de olika pralinerna.

Praliner på beställning

Jag tillverkar också praliner på beställning. Hör av dig! Nedan några av de praliner jag tillverkat nyligen.

Ekenäs har fått en egen pralin!

Vår lilla ort till ära har jag tagit fram en ekollonpralin fylld med rostad mandelpraliné. Praliné gör jag genom att rosta mandlar, mixa dem till ett mandelsmör och lägga till mörk- eller mjölkchoklad.  Ekollonen av mörkchoklad  är vegan.

Askar: 6 st praliner 8 € / 12 praliner 15 €

Mellan himmel och jord

Denna fyrväppling är också en produkt som uppskattas och kommer därför att finnas med i vårsortimentet.  De är inspirerade av jorden, solen, himlen och havet.

Jorden innehåller en smörbrynt kola, havet en svalkande mintfyllning, solen en värmande ingefärsfyllning och himlen är fylld med en saltig salmiaksfyllning. Det finns en ask med fyra praliner och en med åtta praliner – således en av varje. Det går också att skräddarsy denna ask om någon av pralinerna är favorit!

IMG_3975

Askar: 4 st. 10€ / 8 st. 19€

mexikansk drickchoklad 70 g (vegan)

Påse: 4,50 €

Chokladknapparna blir när de tillsätts i havre-, soja- eller komjölk en  drickchoklad med inspiration från Mayafolkets xocolatc. Kakaofrukten användes först enbart som en dryck av folk i mellan- och Sydamerika för över 4000 år sen. Jag skriver litet mera om detta på bloggen .

IMG_4259

 

 

 

Pouring cocao Mexiko kvinna

En Aztec kvinna gör skum genom att hälla kakao mellan två kärl. Wikipedia

*****

Det finns också gåvokort